fbpx

Extra Virgen Olijfolie Picual 5 ltr

52.95 Incl. BTW

Exclusieve Extra Vierge Olijfolie
♦ Land : Spanje
♦ Streek : Murcia
♦ La Finca : Deortegas
♦ Olijfsoort : Picual (zuurgraad 0,1%)
♦ Onderscheiding : Zilveren medaille
♦ International Oil competition

Artikelnummer: 7434012271272 Categorieën: ,

Beschrijving

Extra Virgen Olijfolie Picual

Picual Deortegas: Biologisch Extra Virgen Olijfolie Picual 5 ltr. Een enkel ras olijfolie heeft een gouden kleur, is een boeket vol fruit met tonen van verse kruiden en groene amandelen en groene tomaten. De gemiddelde sterkte van bitterheid en specerijen geeft de olie een unieke smaak. Deze variëteit van olie is zeer intens, ideaal voor stoofschotels, zeevruchten, knoflook garnalen en Kabeljauw. Vooral geschikt voor soepen en allerlei sauzen.

Productie: Altijd een populaire olijfolie, deze organische Picual extra vierge olijfolie uit Murcia, Andalusië, Zuid-Spanje. Picual olie heeft een felgroene tint. Deze organische Picual extra vierge olijfolie . Evenzo de Olijven worden oogst bij hun goede rijpheid in de maanden oktober tot november. De olie is groen en transparant met een hoog gehalte aan natuurlijke antioxidanten (polyfenolen).

Smaak: Echter is Picual Olijfolie heeft een Intens en fruitige geur van groene olijftak en olijfblad. Noten van tomaat met lichte groene amandelen en Nootachtige nasmaak. Medium presentatie met elegante, bittere afdronk. 100% Picual.

Plaats: De extra vierge olijfolie gerubriceerd door La Finca Almazara Deortegas van de variëteit Picual die wordt geteeld op de boerderij Almazara Deortegas, gelegen aan de rand van het stadje Yecla (Murcia).

Klimaat: Het klimaat van de stad Yecla wordt beïnvloed door de nabijgelegen bergketen, die niet ver van de boerderij oprijst. De familieboerderij bevindt zich op een laaggelegen terras, met lichte duinen en veel olijfbomen. De boerderij is omringd in de kleigronden.

Product van Spanje

Gouden medaille winnaar bij verschillende Olive Oil Competition

Over het Picual-ras: The Picual is een olijfras uit Spanje zijn tegenwoordig de meest geteelde olijven voor de productie van olijfolie, met productie in de Zuid-Spaanse provincie Murcia en Jaén. Naar schatting zijn Picual-bomen goed voor 25% van alle olijfolieproductie ter wereld. Het Picual-ras heeft een zeer hoog oliegehalte van 20-27 gew.%.  Echter Rijk aan vitamine E en polyfenolen.

♦ Onderscheidingen

 

 

 

 

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.