Recept Afdrukken
Marokkaanse stoofpotje met Iers rundvlees
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Snijd het vlees in stukjes van circa 1½ cm. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de stoofpan en bak het vlees rondom op hoog vuur in 5 minuten goudbruin aan. Bestrooi met peper en zout naar smaak en neem het vlees met een schuimspaan uit de pan. Verhit de rest van olie in de pan, doe de uien erbij en roerbak 3 minuten. Snij de wortel in dunne plakjes en roerbak 3 minuten mee. Doe het vlees weer terug in de pan samen met de gehalveerde teen knoflook, de komijn, de tomatenblokjes, abrikozen en 400 ml water. Breng aan de kook. Zet de pan als de stoof aan de kook is afgedekt in de oven. Stoof het vlees in circa 2 uur zacht en helemaal gaar (langer kan altijd). Schep af en toe om. Voeg indien nodig wat extra heet water toe. Leg de cherrytomaatjes op een met bakpapier beklede bakplaat en pof ze circa 20 minuten in de oven. Voeg, als het vlees gaar is, de uitgelekte kikkererwten toe en zet nog 10 minuten in de oven. Serveer de stoof met de yoghurt en de gepofte tomaatjes erop. Bestrooi met fijngesneden muntblaadjes en koriander. TIP: Lekker met couscous, bulghur of quinoa.

Pin It on Pinterest