Recept Afdrukken
Gesneden rijst met erwten en rivierkreeft
Keuken Spaans
Prep Tijd 20 min
Kook Tijd 30 min
Passieve Tijd 1 uur
Porties
pesonen
Ingrediënten
Keuken Spaans
Prep Tijd 20 min
Kook Tijd 30 min
Passieve Tijd 1 uur
Porties
pesonen
Ingrediënten
Instructies
Eerste stap
  1. Schil de rivierkreeft en de garnalen, bewaar de staarten en kook de koppen en de schelpen met het water en de bouillonblokjes gedurende 5 minuten. Zeef en reserveer de bouillon.
  2. Schil een ui en hak hem heel klein. Blancheer de tomaten een paar minuten in kokend water, schil ze en hak ze fijn. Doe de venusschelpen in een kom met water en vetzout zodat ze het zand dat ze hebben kunnen verdrijven.
Tweede stap
  1. Verhit de olie en bak de ui met de tomaten en de fijngehakte peper gedurende 5 minuten. Voeg de venusschelpen toe en voeg de gereserveerde bouillon en de rijst toe zodra ze zijn geopend.
  2. Blijf gedurende 15 minuten koken. Verbeter de smaakmaker, voeg de rivierkreeft, de garnalen en de erwten toe en blijf gedurende 2 minuten in vuur en vlam.
  3. Haal van het vuur en serveer. Het moet soepel zijn.

Pin It on Pinterest