Recept Afdrukken
Ge­gril­de kar­bo­na­des met tuin­bo­nen
Keuken Spaans
Prep Tijd 35 min
Kook Tijd 1 uur
Passieve Tijd 1.20 uur
Porties
pesonen
Keuken Spaans
Prep Tijd 35 min
Kook Tijd 1 uur
Passieve Tijd 1.20 uur
Porties
pesonen
Instructies
Eerste stap
  1. Knoflook pellen en snipperen. Laurierblaadjes en chilipepertjes verkruimelen. Blaadjes van 4 takjes tijm rissen.
  2. In kommetje knoflook, laurier, chilipeper, tijm, paprikapoeder en 2 eetlepels olie mengen.
  3. Karbonades goed met kruidenmengsel bestrijken en minimaal 1 uur afgedekt in koelkast laten staan.
Tweede stap
  1. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Karbonades vlak onder hete grill schuiven en in 10 à 15 minuten bruin en gaar grillen, vlees halverwege omdraaien. Intussen tuinbonen ca. 6 minuten in bodempje kokend water gaar koken en in vergiet laten uitlekken. Ui pellen en snipperen. Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  2. Bosuitjes in dunne ringetjes snijden. Blaadjes van laatste 2 takjes tijm rissen. In ruime koekenpan rest van olie verhitten en ui ca. 2 minuten fruiten. Tomaten toevoegen en het geheel goed omscheppen. Tuinbonen en takjes tijm toevoegen.
  3. Groentemengsel goed doorwarmen en op smaak brengen met zout en peper. Karbonades bestrooien met zout en serveren met tuinbonen. Garneren met ringetjes bosui. Lekker met gebakken aardappels.
Notities

lekker Spaanse recept

Pin It on Pinterest