Ras Hojiblanca

Het heeft deze naam omdat van de zilverachtige onderzijde van hun bladeren, waardoor ze de metaalachtige glans zo kenmerkend geeft.
Verhoogde productie van dit ras wordt gegeven in Andalusië en worden gebruikt voor zowel tafelolijven en olijfolie.
Olijven een gemiddelde kracht aangrijpen lange takken creëren cups gemiddelde dichtheid. Trunks, in hun jeugd zijn licht groenachtig grijs. Winter koud tolerant en droogte – bestendig.
Hojiblanca olijven zijn gewoonlijk groot, dicht, rondachtige. Rijping is enigszins laat, sinds eind november tot eind december.

Hojiblanca olijfolie heeft een uitgebalanceerde verhouding van verzadigde vetzuren en enkelvoudig onverzadigde, minder vetzuren dan andere rassen. Het heeft goede olie- en linolzuur en palmitinezuur medium. De vitamine E is zeer hoog, terwijl de totale hoeveelheid polyfenol medium, die zachtheid en zoetheid aan hun olie levert. De oxidatie stabiliteit is niet hoog, dus het is belangrijk om ze weg te houden van licht en lucht.

Vanuit de organoleptische oogpunt presenteren een breed scala aan flavores, maar kan worden aangemerkt als gemeenschappelijke waarden attributen van zoetheid bij de start, met gras begroeide fruitig fris aroma, lichte bitterheid en een laatste jeuk zeer gelokaliseerd in de mond, ook groen fruit en andere vruchten bitterzoete zelfs als rode vruchten, en amandel nasmaak, een van de meest opvallende kenmerken.Onder vogelgezang
bladeren in de wind en aroma’s met hints
ontdekten we het geheim ..
Hojiblanca Deortegas
pure essentie van Olivo.

PROEFNOTITIES:

OLIJFOLIE biologische extra VIERGEN

Hojiblanca Deortegas : olie helder groen dat er een enorm scala aan aroma’s, fruitig vers gras, groene tomaat, artisjok, groene banaan, mond plantaardige smaken overhand heeft, begint zoet met licht bittere groene fruit, een vleugje hotness in de keel en amandel nasmaak.
Filtering: NO

Zuurgraad 0,1% AC. oliezuur

CROP TYPE: Traditioneel

Oogst: Vroeg

ZIE volledige officiële ANALYSE