Ras Cornicabra

De boom waarvan deze olijf is zeer goed bestand tegen droogte en vorst, dus het is een van de meest geteelde rassen. De vrucht is lang en puntig, hoorn-vormig, vandaar de naam.

Deze oliën zijn fruitig en aromatisch, met gemiddelde waarden van bitter en kruidig, met een opmerkelijke balans tussen zoet in het begin, bitter greens en kruidige gemiddelde intensiteit en de textuur is glad en fluweelzacht.

De olie heeft een hoge stabiliteit door het hoge gehalte aan enkelvoudig onverzadigde vetzuren. De evenwichtige samenstelling van essentiële vetzuren, hoge oliezuur en kleinere componenten produceren uitstekende aroma’s en smaken, maken het bijzonder geschikt voor de voeding van bestemming.

 


 

PROEFNOTITIES:

Extra Virgin Olive olie organisch

Cornicabra Deortegas : Balanced olie met intense groene fruitigheid met tonen van gras, groene tomaat, artisjok en groene, bittere en kruidige gemiddelde intensiteit amandel.
Het is een verscheidenheid aan zeer stabiele olie door het hoge gehalte aan vetzuren, sterk aanbevolen voor voeding. Ideaal voor gebruik in omeletten, stoofschotels en pot alle maaltijden.
Filtering: NO

Zuurgraad 0,2% AC. Oliezuur
ZIE volledige officiële Analyse