PICUAL

OLIJFSOORT

Picual: De geografische ligging is duidelijk gekoppeld aan Andalusië, de belangrijkste producerende regio in de wereld.

De boom is weelderig en heeft krachtige kronen met een neiging om te sluiten in zichzelf. Het begint vroeg produceren en is zeer productief, wat een van de redenen waarom deze plantages olijfboom zoveel zijn toegenomen. Het is een boomsoort die zich aanpast aan verschillende klimaat- en bodemomstandigheden en vorst kunnen tolereren, hoewel het niet goed bestand tegen droogte en zeer kalkrijke grond.

Het is uitstekend als gevolg van de vetzuursamenstelling en het aantal natuurlijke antioxidanten bevat. Het hoge gehalte aan enkelvoudig onverzadigde oliezuur, belangrijk voor cardiovasculaire aandoeningen en het lage gehalte aan linolzuur, alsmede het hoge gehalte aan polyfenolen voorkomen, maken het de meest stabiele olie in de wereld, met een lange houdbaarheid en voert uitstekend bij verhitting te koken.

 


NOTA VAN PROEVEN:

EXTRA VIRGIN biologische olijfolie

Picual Deortegas: Een enkel ras olijfolie met een gouden kleur en een boeket vol fruit met tonen van verse kruiden, groene amandelen en groene tomaten. De gemiddelde intensiteit van bitterheid en specerijen geeft het lichaam en een unieke persoonlijkheid.

Deze variëteit van olie is zeer intens, ideaal voor stoofschotels, zeevruchten, knoflook garnalen, bacalao al pil-pil, om groenten bak, soepen en allerlei saus. Rijk aan vitamine E en polyfenolen.

 

Gefilterd: JA

ZUURGRAAD  0,1% AC. OLEICO

VOLLEDIGE ANALYSE BULLETIN

 

 

06-42111075

NIEUWSBRIEF

Pin It on Pinterest