fbpx

Picual

Picual Olijfsoort

De Picual: De geografische locatie is duidelijk gekoppeld aan Andalucía, de belangrijkste producerende regio ter wereld.

De boom is weelderig en heeft krachtige kronen met een neiging om zichzelf in te sluiten. Het begint vroeg te produceren en is zeer productief, wat een van de redenen is waarom plantages van deze olijfboom zoveel zijn toegenomen. Het is een boomsoort die zich aanpast aan verschillende klimatologische en bodemomstandigheden en vorst kan verdragen, hoewel het niet erg bestand is tegen droogtes en zeer kalkrijke bodems.

Het is uitstekend vanwege de vetzuursamenstelling en het aantal natuurlijke antioxidanten dat het bevat. Het hoge gehalte aan enkelvoudig onverzadigd oliezuur, belangrijk om hart- en vaatziekten te voorkomen, en het lage gehalte aan linolzuur, evenals het hoge gehalte aan polyfenolen, maken het de meest stabiele olie in de wereld, met een lange houdbaarheid en hij presteert uitstekend wanneer het wordt gekookt om te koken. Vanuit een organoleptisch oogpunt zijn oliën met kracht.

Picual olijfolie fles

EXTRA VERGINE BIOLOGISCHE OLIJFOLIE

Picual Deortegas: een enkele variëteit olijfolie met een gouden kleur en een boeket vol fruit met tonen van verse kruiden, groene amandelen en groene tomaten.

De gemiddelde intensiteit van bitterheid en kruiden geeft het lichaam en een unieke persoonlijkheid.

Deze variëteit van olie is zeer intens, ideaal voor stoofschotels, zeevruchten, knoflookgarnalen, bacalao al pil-pil, om groenten te sauteren, soepen en alle soorten saus. Hoog in vitamine E en polyfenolen.

GEFILTRED: JA

ZUURGRAAD 0,2% AC. OLEICO