Picual

De geografische locatie is duidelijk gekoppeld aan Andalucía, de belangrijkste producerende regio ter wereld.

De boom is weelderig en heeft krachtige kronen met een neiging om zichzelf in te sluiten. Het begint vroeg te produceren en is zeer productief, wat een van de redenen is waarom plantages van deze olijfboom zoveel zijn toegenomen. Het is een boomsoort die zich aanpast aan verschillende klimatologische en bodemomstandigheden en vorst kan verdragen, hoewel het niet erg bestand is tegen droogtes en zeer kalkrijke bodems.

Het is uitstekend vanwege de vetzuursamenstelling en het aantal natuurlijke antioxidanten dat het bevat. Het hoge gehalte aan enkelvoudig onverzadigd oliezuur, belangrijk om hart- en vaatziekten te voorkomen, en het lage gehalte aan linolzuur, evenals het hoge gehalte aan polyfenolen, maken het de meest stabiele olie in de wereld, met een lange houdbaarheid en hij presteert uitstekend wanneer het wordt gekookt om te koken. Vanuit een organoleptisch oogpunt zijn oliën met kracht.

 

NOTE OF TASTING:

EXTRA VIRGIN ORGANIC OLIVE OIL

Picual Deortegas: A single variety olive oil with a golden colour and a bouquet full of fruit with notes of fresh herbs,green almonds and green tomatoes. Its medium intensity of bitterness and spice gives it body and a unique personality.

This variety of oil is very intense, ideal for stews, seafood, garlic prawns, bacalao al pil-pil, to sauté vegetables,

soups and all kind of sauce. High in vitamin E and polyphenols.

FILTRED: YES

ACIDITY 0,1% AC. OLEICO