Olijfolie Hojiblanca uit Zuid Spanje!

Hojiblanca

Olive variëteit Hojiblanca is een typisch voorbeeld van de centrale regio van Andalusië, en heeft hoofdzakelijk betrekking op het noorden van de provincie Malaga, zuidelijke provincie Cordoba en het gebied ten oosten van de provincie Sevilla. De oorsprong van de Cordoba stad Lucena wordt geassocieerd, zo ook wel lucentina. De olijfsoort Hojiblanca aanmerkelijk witte tint onderkant van de bladeren kenmerk, vandaar de naam.

Olive olijf hojiblancos is afgerond en een middelhoge gauge in vergelijking met andere soorten zoals arbequina en picual. Daarom zijn olijven, behalve gebruikt om olie te produceren, als tafelolijven.

De olie die uit haar vruchten heeft enkele gemiddelde karakteristieken in relatie tot andere rassen in termen van bitterheid. Bovendien is het oliezuurgehalte medium, schommelt rond 65-70% van de totale vetzuren. Dit maakt het beter bestand tegen oxidatie bij hoge temperaturen dan andere soorten zoals arbequina of royal.

Dus de Hojiblanca olie kan worden gebruikt voor braden en elkaar gebruiken rauwe . Bovendien, en als het volk van Córdoba en Málaga, is een olie die “groeit” helemaal in de pan, die gebakken met olijfolie Hojiblanca out aanzienlijk goedkoper dan het in eerste instantie lijkt.

De Hojiblanca olie in het algemeen een groene goud, hoewel deze afhangt van de rijpheid van de vrucht bij het slijpen. Naarmate meer groene olijven, groener wordt de olie verkregen.

Hojiblanca olie consumenten de neiging zeer trouw aan de consumptie van dit ras te zijn, want het heeft een smaak en een zeer karakteristieke aroma’s.

 

Waar kan ik Hojiblanca olijfolie kopen?

Bent u geïnteresseerd in het kopen van Hojiblanca olijfolie, dan kunt u onze producten hier bestellen.