Hoogwaardige ingrediënten definiëren koken

Hoogwaardige ingrediënten definiëren koken

Hoogwaardige ingrediënten definiëren koken

Hoogwaardige ingrediënten definiëren koken

Leer meer over de gezondheidsvoordelen van olijfolie en ontdek hoe dit vloeibare Andalusische goud wordt gebruikt in de keuken en voor cosmetische doeleinden.

De landbouwsector in Andalusië draait voor een groot deel op de oogst van olijfboomgaarden. De olijfbomen in Andalusië bestrijken een oppervlakte van maar liefst 1,5 miljoen hectare en ze zijn goed voor 40% van de werkgelegenheid in de totale landbouwsector. Kijkend naar totale wereldproductie van olijfolie dan is 47% hiervan afkomstig uit Andalusië en de grootste producten zijn te vinden in de provincie Murcia. De helft van de totale productie in Spanje is namelijk afkomstig uit deze streek en dit is goed voor 20% van de wereldwijde productie van olijfolie!

Dit beroemde vloeibare goud heeft vele voordelen en in dit artikel zetten we ze kort voor je op een rijtje, waarbij we met name ingaan op de voordelen op het gebied van gezondheid, gastronomie en cosmetica.

Voordelen van olijfolie uit Andalusië: gezondheidsvoordelen

Daar waar olijfolie tot aan de 20e eeuw nog een slechte naam had, die voornamelijk gebaseerd was op onwetendheid, daar hebben wetenschappelijke studies inmiddels aangetoond dat een matig maar constant gebruik van de olijfolie een gezonde toevoeging is voor ons dagelijks dieet. Daarbij dient wel te worden aangemerkt dat deze voordelen van toepassing zijn bij het gebruik van zuivere olijfolie, die wordt gekenmerkt door een lager zuur verloop, waardoor ze beter en gezonder zijn voor ons organisme.

Door de jaren heen zijn de olijfmolens in Andalusië aangepast aan de meest recente wetenschappelijke inzichten, zodat ze kwalitatief hoogwaardige producten produceren die voldoen aan de gezondheidsbehoeften van consumenten.

Zo hebben verscheidene studies de relatie aangetoond tussen een evenwichtige hoeveelheid olijfolie in het dieet en een afname van cardiovasculaire aandoeningen (hart en vaatziekten). Dankzij het gebruik olijfolie neemt de hoeveelheid triglyceriden in het bloed af en het draagt daarnaast bij aan een evenwichtig cholesterolgehalte. Het verhoogt namelijk het goede HDL en verlaagt juist het slechte LDL. Bovendien heeft olijfolie ook nog eens een antioxiderende werking.

Voordelen van olijfolie uit Andalusië: gastronomische voordelen

Olijfolie kan worden beschouwd als een evenwichtig voedingssupplement, dat dankzij de goede vetten, vitamines en mineralen deel uit kan maken van bijna ieder dieet.

Als het gaat om smaak dan weten we allemaal wel dat pure olijfolie de meeste smaak heeft maar je kunt het zeker ook gebruiken om mee te bakken en te frituren. Het is bovendien een ideale gangmaker in salades en tevens een goede toevoeging voor vlees- en visgerecht van de grill.

In Andalusië wordt het daarnaast ook gebruikt voor meer bewerkelijke recepten zoals de salmorejo en gazpacho.

De waardering van www.olivaoil.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 128 reviews.
0
    0
    Winkelwagen
    Uw winkelwagen is leeg!Verder winkelen
    begin met chatten!
    Hulp nodig?
    Hallo, Hallo hoe kunnen wij je helpen?