Las Fincas

Almazara Deortegas en La Chinata
 

Extra Vierge olijfolie uit Zuid-Spanje

Ik was al een hele poos op zoek naar goede olijfolie. Ik kon op een gegeven moment via een groothandel literflessen Spaanse olijfolie bestellen die best oke was om mee te koken en braden,  maar ik wil graag weten wát ik verkoop. Waar het vandaan komt en wat het verhaal erachter is.

Uiteindelijk ben ik tijndens mijn vakantie een keer  in contact gekomen met een spaanse Boerderij Almazara Deortegas, met hun klein bedrijf hebben ze allerlei soorten olijfbomen, waarmee lekker biologisch en extra ecologische olijfolie kunnen produceren en sindsdien inporteer ik bij hen onder ander.

En zie…. ik heb eindelijk gevonden wat ik zocht. Een boer die mij kan vertellen waar de olie vandaan komt, en mij het verschil kan uitleggen en laten proeven tussen de verschillende soorten olijfoliën.

La Finca Deortegas.

Is een agrarische familiebedrijf met een lange geschiedenis in de biologische landbouw . Een paar jaar geleden dat ze hebben ingezet voor het creëren van deze kleine molen en gedurende deze tijd hebben ze ontdekt de essenties en kwaliteit van hun olijfbomen.

“De Charquillos” en “Hoya Hermosa” zijn de twee boerderijen van de droge grond die traditioneel is gewijd aan de olijfboom meer dan 15 jaar, met plantages 60-90 olijfbomen / ha, Arbequina, Picual, Cornicabra en Hojiblanca .

Extra vergine olijfolie organische Deortegas zijn fris en delicate resultaat van een gezonde combinatie van ideeën en illusies, intense werk en een diepe zorg en respect voor de Aarde.

La Finca La Chinata.

Het verhaal van La Chinata begint met 1932, toen de voorouders begonnen de olijven te malen uit de regio, de Sierra de Gata. Op dat moment olie werd verkregen in zeer rudimentaire molens. De olijven werden in steenmolens of empiedros gemalen tot pasta, die wordt vervolgens in een pers gebracht en geperst tot de olijfolie . Pasta lag gescheiden door capachos- -de cirkelvormige platen in een pers gevormd en persing verkregen. De olie werd daarna afgeschonken het -water alpechín scheiden en resten van aceitunas-.

Vandaag hebben ze de meest moderne frezen en persen, nog steeds puur mechanisch kan veel meer hoeveelheid olie gewonnen worden uit olijven,  er wordt veel gecontroleerd om ervoor te zorgen dat de kwaliteit extra vergine olijfolie hoog blijft.

Biologische Olijfolie

Aangesloten bij

Webwinkel Keurmerk

Advertenties

06-42111075

NIEUWSBRIEF

Pin It on Pinterest