La Chinata

De geschiedenis van La Chinata gaat terug tot 1932, toen de voorouders begonnen met het malen van de olijven van  hun regio, de Sierra de Gata. In die tijd werd olie verkregen uit zeer rudimentaire oliemolens. De olijven werden geplet in de steenmolens of stenen en er werd een pasta verkregen die later in een pers werd geïntroduceerd om de olijfolie te extraheren. Lagen pasta werden gevormd gescheiden door cirkelvormige platen bekend als de rietjes, die in een pers werden geplaatst, en persen van olijfolie werd verkregen. Daarna werd de olie gedecanteerd om het plantaardige water te scheiden, wat water en resten van olijven werden genoemd.

Tegenwoordig hebben ze de modernste breek- en perssystemen, en  puur mechanisch zijn, veel meer olie van de olijven kunnen verkrijgen, op een schone en gecontroleerde manier. Om de kwaliteit van de extra vierge olijfolie te garanderen.

Evenzo, zich bewust van de groeiende bezorgdheid van hun klanten om gezonde en natuurlijke voedingsmiddelen te consumeren, produceren ze al enkele jaren een lijn van hoogwaardige producten die ze opnemen onder het merk “La Chinata Selecciones de Gourmets”. Het gaat vooral om producten gemaakt met hun beste extra vierge olijfolie, waaraan ze ook andere producten hebben toegevoegd, zoals azijn, honing, zout, enz.

Op dezelfde manier hebben ze, met gebruik van de voorouderlijke gebruiken die de oude beschavingen aan Olive Oil gaven, een breed scala aan cosmetische producten ontwikkeld op basis van de natuurlijke eigenschappen van Extra Vierge Olijfolie.  Hun uitgebreide ervaring in het werk van Olive Oil, waarin ze zich al in de vierde generatie bevinden, heeft hen de nodige kennis gegeven om het meeste te halen uit de kwaliteiten van Extra Vierge Olijfolie als een onderdeel van cosmetica.

Het proces voldoet aan de eisen van de moderne restauratie, ze hebben vele jaren onderzoek naar het bakproces met verschillende oliën, en het resultaat van deze uitgebreid onderzoek geweest, hebben ze verschillende plantaardige oliën gelanceerd voor professioneel gebruik op de behoeften van alle soorten frituren in professionele catering en in de voedingsindustrie.