fbpx

Hojiblanca olijfolie

Hojiblanca Olijfsoort

Premium Pure Hojiblanca Olijfolie

Premium Pure Hojiblanca Olijfolie Deze Premium Pure Hojiblanca Olijfolie -olijf staat bekend voor de witte kleur van de achterkant van het blad, vandaar zijn naam (“hoja blanca” betekent “wit blad”).

De olie van deze Hojiblanca-olijf is afgerond en van middelhoge tot hoge kwaliteit in vergelijking met andere variëteiten zoals Arbequina en Picual. Daarom worden de olijven niet alleen gebruikt om olijfolie te produceren maar ook voor directe consumptie.

De olijfolie heeft een matige bitterheid in vergelijking met andere variëteiten. Bovendien heeft hij een middelhoog gehalte aan oliezuur, dat ongeveer 65 tot 70% van alle vetzuren bedraagt. Dat betekent dat de olijfolie beter bestand is tegen hoge temperaturen in vergelijking met andere variëteiten zoals Arbequina of Royal.

Wat maakt deze exrta vierge Premium pure Hojiblanca zo uniek?

Hojiblanca-olijfolie zowel voor directe consumptie als voor het bakken worden gebruikt. Aan de andere kant vinden de mensen van Córdoba en Málaga dat deze olijfolie in de pan “zwelt”, zodat bakken met premium pure Hojiblanca-olijfolie uiteindelijk goedkoper is dan gedacht.

Hojiblanca-olijfolie heeft meestal een goud-groene kleur, hoewel dit afhangt van de rijpheid van de vrucht wanneer ze wordt gemalen. Hoe groener de olijf, hoe groener de olijfolie. De Fransen zijn aan deze variëteit Hojiblanca-olijfolie erg trouw, omdat zijn smaak en geur heel karakteristiek is.

De variëteit premium pure Hojiblanca olijfolie is typisch voor Centraal-Andalucía en is vooral te vinden in het noorden van de provincie Málaga, het zuiden van de provincie Córdoba en het oosten van de provincie Sevilla. Zijn oorsprong zou te vinden zijn in het dorpje Lucena, en daarom wordt hij ook “Lucentina” genoemd.

Wat is het verschil met de olijfolie van de supermarkt?

De supermarkt biedt verschillende oliën, maar zelfs de grootste merken Olijfolie halen het niet op het gebied van kwaliteit vergeleken met onze Olijfolie, zo ook de biologische exrta Vierge Cornicabra biologisch teelt olijfolie.

  • Hoog gehalte aan vitamine E, gezond én lekker!
  • Koud geperst en altijd met mechanische werktuigen, de olijfolie wordt met het grootste respect voor het milieu voorbereid.

Heerlijke smaak en aroma. Geniet van een intense fruitige, uitgebalanceerde smaak, ideaal voor vis en vleesgerechten en salades. De olie heeft een lage zuurgraad: 0,1%.

  • De rijpe smaak en de hoge voedingswaarde maken het ideaal voor zowel koken als voor rauwe consumptie bij het opdienen.
  • Het bottelen van deze premium olijfolie vindt plaats in ideale omstandigheden en met de hoogste criteria van kwaliteit en design. De flessen zorgen ervoor dat de kracht, de smaak en de ingrediënten voor een lange tijd behouden worden.

Nog een voordeel van deze heerlijke biologische olijfolie? Het eten is lichter, lekkerder en gezond. De smaak en de ervaring is zeker moeite waard! Bent u niet tevreden? Dan kunt u rekenen op onze ‘niet goed, geld terug garantie’.

 

GEFILTERD: JA

ZUURGRAAD 0,1% AC. OLEICO