Hojiblanca

Hojiblaca, Het heeft deze naam vanwege het zilver aan de onderkant van de bladeren, waardoor ze die karakteristieke metaalglans krijgen. De hoogste productie van dit ras wordt geoogst in Andalusië en wordt gebruikt voor zowel tafelolijven als olijfolie.

De olijfbomen hebben een gemiddelde kracht, met lange vruchtbare takken die cups van gemiddelde dichtheid creëren. De stammen hebben in hun jeugd een lichtgroene grijze kleur. Bestand tegen winterkou en bestand tegen droogte.

Hojiblanca-olijven zijn meestal groot en dik, afgerond. De rijping is enigszins laat, van eind november tot eind december.

Hojiblanca-olijfolie heeft een zeer evenwichtige relatie tussen verzadigde vetzuren en enkelvoudig onverzadigde vetzuren, met een lager gehalte aan vetzuren dan andere variëteiten. Het heeft een goed gehalte aan oliezuur en medium in linol- en palmitinezuur. Het gehalte aan vitamine E is zeer hoog, terwijl het gehalte aan totale polyfenolen middelmatig is, wat de oliën zacht en zoet maakt. De oxidatiestabiliteit is niet hoog, dus het is belangrijk om ze uit het licht en de lucht te houden.

Vanuit organoleptisch oogpunt presenteren ze een immense reeks van aroma’s, maar ze kunnen worden benadrukt als gemeenschappelijke waarden, de eigenschappen van zoetheid aan het begin, vers fruitig in aroma, lichte bitterheid en een zeer gelokaliseerde laatste jeuk in de mond, ook groen fruit en ander fruit Zelfs bitterzoet zoals rood fruit en de laatste amandelregusto, een van de meest opvallende kenmerken.

OPMERKING VAN PROEVEN:

EXTRA MAAGDELIJKE BIOLOGISCHE OLIJFOLIE

Hojiblanca Deortegas:

Een intense groene olie met een enorm scala aan aroma’s, fruitige verse kruiden, groene tomaat, artisjok en groene banaan.

Het begint licht zoet met de lichte bitterheid van groen fruit, plantaardige smaken overheersen in de mond met een vleugje peper in de keel en een nasmaak van amandelen.

Gefilterd: JA

ZUURHEID 0,1% AC. OLEICO

BEKIJK COMPLETE ANLALYSE BULLETIN