Extra vergine olijfolie Cornicabra!

Cornicabra

De extra vergine olijfolie Cornicabra of Cornezuelo geëxtraheerd uit een olijf met een eigenaardige vorm die lijkt op een hoorn, vandaar de naam.

Licht gebogen, langwerpige, asymmetrisch, verpompt en vlakke achterzijden, zijn enkele van de kenmerken van deze olijfolie.


Ondanks het feit dat de tweede variant met meer hectare van olijven, olijfolie Cornicabra staat op de derde plaats in de productie van olijven, die de provincies Toledo en Ciudad Real , zo ook de Gemeenschap van Madrid . Het is dan ook de belangrijkste olijf oorsprongsbenaming Montes de Toledo en is ook bevoegd in Campo de Montiel en Campo de Calatrava.

Onder zijn deugden voor de productie van olijfolie wijst op de grote weerstand van Olijven tegen ongunstige weersomstandigheden zoals droogte, vorst en koude winter. Omdat het een mediterrane boom, zijn reactie op deze verschijnselen toont zijn perfecte aanpassing aan een landklimaat.

Deze variëteit van olijf kleur speelt een belangrijke rol bij het volgen de evolutie, want als de vruchten rijpen culmineert hanteert een dieppaarse tint en olie opbrengst kan ongeveer 19% te bereiken.

Als een gevolg van de verwerking, ontstaan oliën fruitige en aromatische olijf, bitter en scherp medium . Zorg voor een evenwichtige smaak van het product tussen zoet op de bitterheid van groene bladeren en kruidige gemiddelde intensiteit. Met meer volwassen olijf Cornicabra aan het einde van de oogst, verschijnen verschillende smaken en texturen aan exotische vruchten zoals avocado.

Cornicabra olijf op de derde plaats in de productie van olijfolie.

Waar kan ik Cornicabra olijfolie kopen?

Bent u geïnteresseerd in het kopen van Cornicabra olijfolie,  dan kunt u onze producten raadplegen hier .