La Finca Almazara Deortegas

 

Almazara Deortegas is een familiebedrijf dat al generaties lang is gewijd aan de landbouw. Zij hebben zich 20 jaar geleden ingezet voor biologische landbouw en hebben zich altijd gepleit voor de voordelen van biologische producten.
Zij zijn gevestigd in Yecla (Murcia) en hebben zij twee landgoederen van traditioneel gecultiveerde, onverwaterde olijfgaarden (Los Charquillos en Hoya Hermosa).

Bij Almazara Deortegas voelen zich verantwoordelijk voor het milieu en hebben ze een duurzaam landbouwmodel ontwikkeld en geïntegreerd dat het best mogelijke gebruik maakt van alles wat we van het land halen en alle bijproducten van onze olieproductie recyclen.

Ze mengen de olijvenresten en snoeihout met natuurlijke mest en gebruiken het om organisch hun eigen land te bemesten. Ze gebruiken de olijfgraten als brandstof om verwarming en warm water te leveren in hun oliemolen en de bladeren die ze verzamelen tijdens het schoonmaken van de olijven zorgen voor organisch veevoer. Op deze manier creëren ze de natuurlijke integratiecycli die ze essentieel achten voor de toekomst van onze wereld en die deel uitmaakt van hun filosofie als boeren en als bedrijf.

Alle Deortegas olijfoliën zijn gecertificeerd door de autonome regio Murcia Biologische landbouw en de Europese Commissie voor biologische landbouw, met de organische stempel van zowel de regio als Europa.