Almazara Deortegas

Almazara Deortegas is een familiebedrijf dat al generaties lang is gewijd aan de landbouw. Ze hebben zich in 15 jaar geleden ingezet voor biologische landbouw en hebben ze altijd gepleit voor de voordelen van biologische producten.  Zij zijn gevestigd in Yecla (Murcia) en hebben ze twee landgoederen van traditioneel gecultiveerde, onverwaterde olijfgaarden (Los Charquillos en Hoya Hermosa).

Almazara Deortegas voelt zich verantwoordelijkheid voor het milieu en hebben zij duurzaam landbouwmodel ontwikkeld en geïntegreerd dat het best mogelijke gebruik maakt van alles wat ze van het land halen en alle bijproducten van hun olieproductie recyclen.

Ze mengen de olijvenresten en snoeihout met natuurlijke mest en gebruiken het om organisch het land te bemesten. Ze gebruiken de olijfgraten als brandstof om verwarming en warm water in hun oliemolen te leveren en de bladeren die ze verzamelen tijdens het schoonmaken van de olijven zorgen voor organisch veevoer. Op deze manier creëren ze de natuurlijke integratiecylcus die ze essentieel achten voor de toekomst van onze wereld en die deel uitmaakt van hun filosofie als boeren en als bedrijf.

Alle olijfoliën van Deortegas zijn gecertificeerd door de autonome landbouworganisatie van Murcia en de Europese Commissie voor biologische landbouw, met de organische stempel van zowel de regio als Europa.