Cornicabra

De Cornicabra-olijfboom kan vorst en droogte verdragen, wat een van de redenen is waarom plantages van deze olijfboom zoveel zijn toegenomen.

De olijf is langwerpig en vrij gebogen, asymmetrisch, mollig en plat aan de achterkant, met een hoornvormige buik.

De oliën zijn fruitig en hebben een opvallende balans tussen zoet in het begin, de bitterheid van groene bladeren en een medium-intense peperachtige smaak. Hun textuur is zacht en fluweelachtig. Het zijn stabiele oliën vanwege hun hoge gehalte aan enkelvoudig onverzadigde vetzuren. De balanssamenstelling van essentiële vetzuren, hoog gehalte aan oliezuur en kleine componenten, die uitstekende aroma’s en aroma’s produceren, maken het vooral geschikt voor dieetdoeleinden

 


OPMERKING VAN PROEVEN:

EXTRA MAAGDELIJKE BIOLOGISCHE OLIJFOLIE

Cornicabra Deortegas: een enkele variëteit olijfolie met een zuivere gouden kleur en een frisse bos fruit met tonen van aromatische kruiden en groene bladeren. Een gemiddelde intensiteit van bitterheid en specerijen. Goed gebalanceerd

Deze variëteit is een zeer stabiele olie vanwege het hoge vetzuurgehalte, ten zeerste aanbevolen voor speciaal

diëten. Ideaal voor gebruik in tortilla’s en alle soorten stoofschotels.

Ongefilterde: JA

ZUURHEID 0,2% OLEIC ACID.

BEKIJK HET BULLETIN VOLLEDIGE ANALYSE