Tips voor het bakken met olijfolie

Frituren is het proces van het koken van voedsel bij de invoering van hete olie of vet. De temperatuur moet iets groter zijn dan het kookpunt van water, tussen 130 en 190C zijn.

Het doel is dat door het inbrengen van het voedsel om te vormen korst of film te verhinderen dat de olie uit in de voedselketen en kookt het met zijn eigen watergehalte. Het resultaat moet een gouden en knapperig van buiten en gekookt voedsel binnen te zijn, zonder te worden gedrenkt in olie.

Sommige voedingsmiddelen niet deze korst te maken dus is het meestal helemaal gepaneerd paneren of het maken van tempura, voor het bakken.

Frituurtemperatuur:

De olijfolie mag niet hoger zijn dan 200 ° C omdat bij deze temperatuur begint te ontleden vetzuren. Met andere woorden, de olie begint te roken en te verbranden.

De olietemperatuur moet zo stabiel tijdens het frituren is. We moeten ervoor zorgen dat de temperatuur niet te zakt aan levensmiddelen te introduceren. Daarom is het wenselijk dat voedsel bij kamertemperatuur en ze geleidelijk introduceren.

Het braden temperatuur is afhankelijk van het watergehalte van voedsel en de grootte van de stukken. Een hoger watergehalte en grotere, meer tijd moeten worden frituren bij een lagere temperatuur, zodat je tijd hebt om binnen te koken zonder het branden van het oppervlak. Bijvoorbeeld frietjes lang duren vanwege het hoge gehalte aan water en braadproducten wordt aanbevolen om 130-150. Gebakken “vis” of kroketten hebben minder tijd en kan worden gebakken bij 180 ° C

Conservation olie om te bakken :

Het is belangrijk om het voedsel te voeren als droog als mogelijk, omdat het water bevordert afbraak en oxidatie van de olie ; Ook spatten worden vermeden. In dit verband is het van belang dat de olie heet is wanneer het voedsel wordt ingevoerd om water dat ze snel verdampen. Het is ook belangrijk frituren voedingsmiddelen ontdekt container om voedsel stoom te condenseren niet terugkeren naar olie.

Na gebruik kan de bakolie geschikt filter is . De resterende oliedeeltjes vergemakkelijkt de ontleding.

Moet niet worden gemengd en worden met nieuwe olie. Mits een olie voor het bakken van vis en andere veelgebruikte.

Hoe vaak kan ik gebruik maken van olijfolie om te bakken?

Wanneer er niet wordt rokend en na het behoud bovenstaande tips kan worden uitgevoerd in de orde van grootte van 4 of 5 cycli braden met olijfolie , volgens naar de International Olive Oil Council.

U kunt detecteren dat olijfolie wordt verbrand wanneer u een pitch te krijgen donker , houden geur en lijken schuimen . Echter, en zelfs als u niet over deze eigenschappen hebben, mogen ze niet meer dan de aanbevolen cyclus voor het bakken.

Is het meer aan te raden koekenpan of friteuse?

De friteuse heeft het grote voordeel dat hij is zeer comfortabel te gebruiken en heeft een thermostaat om de temperatuur van het frituren te reguleren. Maar vanuit ons oogpunt eindigt hier alle voordelen vandien.

In de pan kunt u de hoeveelheid olie, afhankelijk van wat er gaande is om te bakken gebruiken, en hoewel het heeft geen thermostaat, door het reguleren van het vuur, en het controleren van de olie niet Steam, kun je heel gezond gefrituurd voedsel te maken.

Het grote probleem is dat friteuses hebben behoefte aan een veel olie . In het algemeen thuis friteuses hebben meestal meer dan twee of drie liter. Als we een gezond gefrituurd voedsel moet gebruiken een grote hoeveelheid olie tot 4 of 5 gebruik te maken. Daarom , zijn wij van mening dat het gebruik ervan is minder economisch dan de pan. We moeten ook de wil en de discipline om de friteuse bij elke keer olie verversen te reinigen.

Toen ik dit noemen, ik herinner me de geur van gebakken voedsel aan sommige inrichtingen met grote friteuses die zonnebloemolie gebruiken, waarvan wordt verondersteld dat het alleen te gebruiken voor 1 of 2 cycli van frituren, want zonnebloemolie degradeert voordat de olijven, en ik denk dat is het zeer onwaarschijnlijk dat te doen als het volledig oneconomisch zou zijn

Pin It on Pinterest