We hebben al eerder een aubergine-soep gemaakt. Deze was heel lekker maar zag er minder smakelijk uit door een ‘modderig’ kleurtje. Bij dit recept wordt alleen het vruchtvlees van de aubergine gebruikt waardoor hij niet alleen heel lekker is maar er ook nog eens heel eetbaar uitziet.

Het is een fijne auberginesoep met een flink vleugje frisse citroen.

Heerlijk met wat knapperig brood en een lekkere lichte dip.

aubergine-citroensoep

INGREDIENTEN (4 personen)

  • 3 aubergines
  • olijfolie
  • 1 ui, in ringen
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 1 tl ras el hanout
  • 700 ml groentebouillon
  • sap van 1 citroen
  • 2 lente-uitjes, in ringen
  • geroosterde amandelen

 

BEREIDEN

Prik gaatjes in de aubergines , gril ze 30 minuten onder een matig hete grill, tot het vel zwart en het vlees zacht is. Keer regelmatig. Zet apart. Verhit olie in een pan en bak de ui op matig vuur zacht. Voeg de knoflook toe , bak 2 minuten mee. Voeg ras el hanout toe. Snijd de aubergines open, schraap het vruchtvlees in de pan. Voeg bouillon en citroensap toe.

Laat 20 minuten zacht koken, roer nu en dan. Pureer in een blender. Verdeel over kommen, bestrooi met de lente-uitjes en amandelen. Serveer met knapperig brood.

Bron: JAMIE magazine

Pin It on Pinterest