Arbequina Olijfolie is een van de meest populaire producten in Spanje die aldus wordt genoemd als een verwijzing naar de stad Arbeca, gelegen in de regio Lleida van Les Garriques. Op dit moment wordt beschouwd als een van de meest populaire olijfvariëteiten zelfs internationaal.

Geschiedenis van Olive Oil Arbequina

Met betrekking tot de oorsprong van olijfolie Arbequina, zijn er bepaalde verschillen omdat sommige suggereren dat Rey Jaime ik verantwoordelijk was voor de invoering van de Arbequina olijf in Catalonië, van Mallorca, anderen integendeel melding van de Tempeliers als degenen die verantwoordelijk zijn voor de invoering ervan in het schiereiland. Ongeacht de herkomst, de enige werkelijkheid is dat het een kwalitatief hoogwaardig product met grote voordelen voor de gezondheid.

Momenteel is de productie van olijfolie Arbequina is in principe in de “benamingen van oorsprong Siurana en Les Garrigues” juist in de provincies Tarragona en Lleida. Het is ook gebruikelijk om dit product in de gemeenschap van Aragon, evenals in verschillende delen van Castilla La Mancha en Andalusië te vinden. In deze gebieden is de olijfboom geïntroduceerd en is perfect aangepast aan de omstandigheden van de bodem en het klimaat.

Kenmerken van Arbequina

De Arbequina een soort kleine olijf gekenmerkt door hun weerstand tegen koude klimaten, naast het hebben van een zeer geringe kracht en een lage weerstand tegen kalkrijke grond. Meestal is het vruchtgewicht is tussen 1-2 gram, dus het wordt beschouwd als het laagste van de rassen geteeld in Spanje.

Merk op dat dit soort olijven hebben een gemiddelde looptijd variërend van de tweede week van december en januari tweede week. Tijdens deze periode, elk van Olijven biedt een zeer hoge productiviteit. Niet alleen dat, dankzij met uitstekende olieopbrengst die hecht aan 20,5%, dit olijf behoort tot de rassen met het hoogste percentage olijfolie verkregen afval.

Wanneer het wordt verwerkt in de molen, worden de Arbequina olijven uit een frisse fruitige geur, die ruikt naar amandelen en andere vruchten gemengd. Het is inderdaad een kenmerk van dit type olijfolie eigenschap evenals bitter, ook een lichte jeuk, plus het laat geen sporen adstringentiereactie. Het is ook gemakkelijk om een ​​intermediair gevoel tussen drogen en bitter van smaak waarderen.

voordelen voor de gezondheid

Met betrekking tot de voordelen voor de gezondheid van olijfolie Arbequina, kunnen we vermelden dat het goed is voor het voorkomen van hart- en vaatziekten, het bevordert de spijsvertering, plus het helpt ook de bestrijding van constipatie, vermindert zelfs complicaties bij mensen met diabetes mellitus type II.

Niet alleen dat, deze olie is ook goed voor botmineralisatie en de ontwikkeling ervan, verhoogt de levensduur en heeft een zeer belangrijke rol als beschermer tegen cellulaire oxidatieve stress als gevolg van het hoge gehalte aan fenolische antioxidanten, zoals de vitamine E.

Waar Arbequina olijfolie kopen?

Bent u geïnteresseerd in het kopen van olijfolie Arbequina, dan kunt u onze olijfolie meteen bestellen om hier te klikken.

Pin It on Pinterest