Arbequina

De arbequino, is een middelgrote boom, niet erg krachtig met lange scheuten, niet-verspreide takken en de donkergroene kleur van het jonge hout, waardoor deze olijfboom op een bezemsteel lijkt. Is een boomtype dat zich aanpast aan verschillende klimatologische en bodemomstandigheden en vorst en droogte kan verdragen. De steenvrucht is kort, ovaal en bijna symmetrisch, met groene en violette tonen. Het is een zeer gewaardeerde cultivar aangezien het vroeg begint te produceren.

Deze olijven zijn klein maar zeer geconcentreerd om intense aromatische oliën te produceren. De smaken veranderen afhankelijk van het land en het klimaat, we kunnen zeggen dat ze fruitig, lichtgroen en meer of minder bitter, gepeperd en zoet zijn. Ze zijn daarom zeer evenwichtige en lekkere oliën, heerlijk voor het nemen van salades.

 

OPMERKING VAN HET PROEVEN:

EXTRA VERGINE ORGANISCHE OLIJFOLIE

Arbequina Deortegas: een enkele variëteit olijfolie met een schone uitstraling en een fris, delicaat boeket van groen

fruit met tonen van banaan, artisjok en groene amandelen, een uitstekende balans tussen bitterheid en kruiden met gemiddelde intensiteit. Onvergelijkbare smaak.

Ideaal om te genieten zoals in salades, gazpacho’s en met brood of voor gegrilde gerechten, groenten, paella, enz. Hoog in vitamine E.

FILTRED: NO

ZUURHEID 0,1% AC. OLEICO