ARBEQUINA

OLIJFSOORT

De arbequino:  is een middelgrote boom, niet erg krachtig met een lange scheuten, de takken liggen dicht bij elkaar en heeft een donker groene kleur. en zien uit als als een bezemsteel. He is een soort boom die zich aanpast aan verschillende klimaten en de bodemgesteldheid en kan vorst en droogte tolereren. De steenvruchten zijn kort, ovaal en bijna symmetrisch, met groene en paarse tinten. Het is een zeer gewaardeerd cultivar als de productie vrij vroeg dan de rest van olijven.

Deze olijven zijn klein maar zeer geconcentreerd en vooral intense aromatische oliën. De smaken veranderen naar gelang het land en klimaat, kunnen we zeggen dat ze fruitig zijn, licht groen en min of meer bitter, gepeperde en zoet. Zij zijn daarom erg overwogen delicaat oliën, verrukkelijk voor  met name voor salades.

Arbequina bomen zijn aangepast aan de verschillende omstandigheden van het klimaat en de bodem, hoewel het best in alkalischebodems; Het gedijt in lange, hete, droge zomers, maar is koudbestendig en resistente. Zijn relatief klein kopje, maakt het onder intenser, hoge dichtheid omstandigheden dan andere plantage olijven te kweken. De verscheidenheid is zeer productief, en treedt begin in productie (van de eerste helft van november). De vrucht niet gelijktijdig rijpen, en heeft een gemiddelde weerstand tegen onthechting. In tegenstelling tot de meeste soorten, Arbequina heeft een hoog kiempercentage, waardoor het een gemeenschappelijke een uit zaad opgekweekte boom voor gebruik als een onderstam. 78% van de olijfolie acres in Spanje worden geplant op Arbequina onderstam.


NOTA VAN PROEVEN:
 EXTRA VIERGE BIOLOGISCHE OLIJFOLIE
Arbequina Deortegas: Een enkel ras olijfolie met een schone uitstraling en vooral eenfrisse delicaat boeket van groen fruit met tonen van banaan, artisjok engroene amandelen, een uitstekende balans van bitterheid en specerijenmet gemiddelde intensiteit. Onvergelijkbare smaak. Ideaal om te genieten zoals
in salades, gaspacho en met brood of gegrilde gerechten, groenten, paella etc.
Hoge aan vitamine E.
Ongefilterd
ZUURGRAAD 0,1% AC. OLEICO

VOLLEDIGE ANALYSE BULLETIN

 

06-42111075

NIEUWSBRIEF

Pin It on Pinterest