Arbequina

 

De arbequina, is een middelgrote boom, niet erg krachtig met lange scheuten, niet-verspreide takken  en de donkergroene kleur van het jonge hout, waardoor deze olijfboom op een bezemsteel lijkt. Is een boomtype dat zich aanpast aan verschillende klimatologische en bodemomstandigheden en vorst en droogte kan verdragen. De steenvrucht is kort, ovaal en bijna symmetrisch, met groene en violette tonen. Het is een zeer gewaardeerde cultivar aangezien het vroeg begint te produceren.

Deze olijven zijn klein maar zeer geconcentreerd om intense aromatische oliën te produceren. De smaken veranderen afhankelijk van het land en het klimaat, we kunnen zeggen dat ze fruitig, lichtgroen en meer of minder bitter, gepeperd en zoet zijn. Ze zijn daarom zeer uitgebalanceerde en lekkere oliën, heerlijk voor het nemen van salades.

 

OPMERKING VAN PROEVEN:

EXTRA VIERGE (MAAGDELIJKE) BIOLOGISCHE OLIJFOLIE

Arbequina Deortegas: een olijfolie van enkelvoudige variëteit met een schone uitstraling  en een fris, delicaat boeket van groen fruit met tonen van banaan, artisjok en groene amandelen, een uitstekende balans tussen bitterheid en kruiden met gemiddelde intensiteit. Onvergelijkbare smaak.

Ideaal om te genieten zoals in salades, gazpacho’s en met brood of voor gegrilde gerechten, groenten, paella enz. Hoog

Gefilterd: JA

Vitamine E.

ZUURHEID 0,1% AC. OLEICO

BEKIJK COMPLETE ANALYSE BULLETIN