fbpx

Arbequina

Arbequina olijfsoort

De Arbequina, is een middelgrote boom, niet erg krachtig met lange scheuten, niet-verspreide takken en de donkergroene kleur van het jonge hout, waardoor deze olijfboom op een bezemsteel lijkt.  Deze boom is een boomtype dat zich aanpast aan verschillende klimatologische en bodemomstandigheden en vorst en droogte kan verdragen. De steenvrucht is kort, ovaal en bijna gelijkmatig, met groene en violette tonen. Het is een zeer gewaardeerde plant aangezien de oogste vroegt begint.

Deze olijven zijn klein maar zeer geconcentreerd om intense aromatische oliën te produceren. Echter verandert de smaak afhankelijk van het land en het klimaat, we kunnen zeggen dat deze olijfsoort is lichtgroen en meer of minder bitter, gepeperd en zoet zijn. Ze zijn daarom zeer evenwichtige en lekkere oliën, heerlijk voor de salades.

 

Arbequian olijflolie fles

OPMERKING VAN HET PROEVEN:

EXTRA VERGINE ORGANISCHE OLIJFOLIE

Arbequina Deortegas:  is een enkele variëteit olijfolie met een schone uitstraling en een fris, delicaat boeket van groen fruit met tonen van banaan, artisjok en groene amandelen, daarom heeft deze olie een uitstekende balans tussen bitterheid en kruiden met gemiddelde intensiteit. Tot slot onvergelijkbare smaak.

Ideaal om te genieten zoals in salades, gazpacho’s en met brood of voor gegrilde gerechten, groenten, paella, enz. en vooral hoog aan vitamine E.

GEFILTRED: JA

ZUURGRAAD 0,1% AC. OLEICO