AGROALIMENTOS LA REDONDA, S.L.

AGROALIMENTOS LA REDONDA, S.L., is een familie- en Aragonese onderneming die zich al meer dan 35 jaar toelegt op de productie en marketing van agrofoodproducten.

De boerderij “La Redonda” ligt in de Jalón-vallei, in de provincie Zaragoza, en heeft 345 hectare geïrrigeerd land en moderne productiefaciliteiten. De locatie maakt de combinatie van klimatologie, de eigenschappen van het land en het water van onze ondergrondse bronnen een aantal factoren die hun producten een eigen teken van kwaliteit en onderscheid maken.

Tot een paar jaar geleden was het een boerderij uitsluitend van fruitbomen maar het is jaar na jaar omgedraaid tot het een prachtige olijfgaard heeft met intensieve plantages van 1.000 bomen per hectare, voorbereid om de olijf mechanisch te verzamelen. Ze hebben momenteel een stabiele productie van ongeveer 180.000 liter, met een schatting van geleidelijke stijgingen in de komende jaren. Hoewel op dit moment de belangrijkste exploitatie op de boerderij “La Redonda” die van olijfbomen van de variëteit “Arbequina” is, heeft ze ook andere teeltwijzen, zoals amandelen, peren, kersenbomen en dadelpruimen. Het heeft ook een moderne Almazara geopend in 2004 die, gelegen op de boerderij, toelaat om over te gaan tot het malen van de olijf in een recordtijd zonder oxidatie te veroorzaken, geoogst op het optimale tijdstip van rijping van de olijf en koud geproduceerd, waardoor een zeer beperkte serie Extra Vierge Olijfolie ontstaat, complex en anders.

De constante investering in de kennis van de omgeving hebben ertoe geleid dat ze optimale en technologisch geavanceerde productfaciliteiten hebben. Kwaliteitscontrole en traceerbaarheid worden voor 100% uitgevoerd; van hun geïrrigeerde hectares tot het correcte transport van ons product naar de eindklant.